wtorek, 8 lutego 2011

GOTOWANIE oraz  PODRÓŻE / mój wstep/



JACKOUE /kucharz/  i  RADO / pomocnik/




  WITAM SERDECZNIE

NA WSTĘPIE SWOJEGO DRUGIEGO BLOGA ,CHCĘ ZAZNACZYĆ ŻE - ,, TEN ,, ,,BLOG KULINARNY,, , BĘDZIE TROSZECZKĘ POWIĄZANY Z PIERWSZYM ,,PRACA I ŻYCIE ZA GRANICĄ 
PONIEWAŻ - PRZEPISY, OPISY ,ITD,,, NA TYM BLOGU BĘDĄ ZACZERPNIĘTE Z MOICH DOSWIADCZEŃ I OBSERWACJI ,PODCZAS PRACY NA STATKU WYCIECZKOWYM  ,ORAZ INNYCH ZWIAZANYCH Z MOIMI ZAGRANICZNYMI WYJAZDAMI.

MARSYLIA/  Euro Port/






BĘDA TO PRZEPISY , POCHODZACE Z TAMTEJSZYCH KUCHNI NARODOWYCH  KTÓRE SERWUJĄ JEDNI Z NAJLEPRZYCH KUCHARZY / których poznałem/, ale będą dopracowane bardziej przeze mnie./ tworząc je metodą prób i błędów/,

 -nie każdy przepis ma zastosowanie w Polsce/ chociażby ze względu na to że nie ma u nas wszystkich identycznych składników, albo  są one bardzo drogie, lub dostępne w podrabianych substytutach
/ musi być więc -czasami  przerobiony
-

PRZEDSTAWIĘ W TYM BLOGU WIELE PRZEPISOW / Z RÓżNYCH CZęSCI SWIATA /,
- PRACUJĄC NA STATKU BYŁO KILKU KUCHARZY / od Chińczyka, po Włocha Angola i Francuza ,,, -- każdy z nich  robiąc nawet,to samo danie ,, miał inne swoje indywidualne ,,specjalitette,,

w połaczeniu wszystkiego po ,,trosze,, razem     wychodziły CUDA,,,


,,,- Mieszkając z ludzmi innych narodowosci, podglądałem co robili na tzw,  ,,szybkiego,,- po swojemu na sniadanko, obiad  czy kolację,
/ będą to już typowo prywatne przepisy moich znajomych obcokrajowców///
heh ,,,
,,,niekiedy  osławione wielopokoleniową tradycją.


,,, będą na tym  Blogu wszelakie przepisy 
    począwszy od parzenia kawy ,rozmaitych
    zakąsek  Hiszpanskich  tzw, Tapas/ np, do piwa/ 
TAPAS do SAN MIGUELIKA/pychotka/
                      

   ,,,po dania główne oraz ciastka i desery 



    ,,, zdradze wam ciekawe ,,tricki kucharskie 
        i kenersko barmanskie jak zrobic np, 
        Cafe Art , jak udekorowac fantastycznie  
        prostą potrawe  ,,,jak okazale 
        zrobic ciekawego dla oka i smaku 
        Drinka,,,,podane prze zemnie przepisy
        wzbuda u nie jedej osoby zaskoczenie
        i pozytywne emocje.


ZAPRASZAM ZATEM NA MOJEGO NOWEGO BLOGA 


,,,jestem pewien ze będą to przepisy jedyne w swoim rodzaju , niepowtarzalne ,i oryginalne 
a i po prostu łatwe zarazem i szybkie w przyrządzaniu ,,,,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz