GOTOWANIE oraz PODRÓŻE / mój wstep/
JACKOUE /kucharz/ i RADO / pomocnik/ |
WITAM SERDECZNIE
NA WSTĘPIE SWOJEGO DRUGIEGO BLOGA ,CHCĘ ZAZNACZYĆ ŻE - ,, TEN ,, ,,BLOG KULINARNY,, , BĘDZIE TROSZECZKĘ POWIĄZANY Z PIERWSZYM ,,PRACA I ŻYCIE ZA GRANICĄ
PONIEWAŻ - PRZEPISY, OPISY ,ITD,,, NA TYM BLOGU BĘDĄ ZACZERPNIĘTE Z MOICH DOSWIADCZEŃ I OBSERWACJI ,PODCZAS PRACY NA STATKU WYCIECZKOWYM ,ORAZ INNYCH ZWIAZANYCH Z MOIMI ZAGRANICZNYMI WYJAZDAMI.
MARSYLIA/ Euro Port/ |
BĘDA TO PRZEPISY , POCHODZACE Z TAMTEJSZYCH KUCHNI NARODOWYCH KTÓRE SERWUJĄ JEDNI Z NAJLEPRZYCH KUCHARZY / których poznałem/, ale będą dopracowane bardziej przeze mnie./ tworząc je metodą prób i błędów/,
-nie każdy przepis ma zastosowanie w Polsce/ chociażby ze względu na to że nie ma u nas wszystkich identycznych składników, albo są one bardzo drogie, lub dostępne w podrabianych substytutach
/ musi być więc -czasami przerobiony
-
PRZEDSTAWIĘ W TYM BLOGU WIELE PRZEPISOW / Z RÓżNYCH CZęSCI SWIATA /,
- PRACUJĄC NA STATKU BYŁO KILKU KUCHARZY / od Chińczyka, po Włocha Angola i Francuza ,,, -- każdy z nich robiąc nawet,to samo danie ,, miał inne swoje indywidualne ,,specjalitette,,
w połaczeniu wszystkiego po ,,trosze,, razem wychodziły CUDA,,,
,,,- Mieszkając z ludzmi innych narodowosci, podglądałem co robili na tzw, ,,szybkiego,,- po swojemu na sniadanko, obiad czy kolację,
/ będą to już typowo prywatne przepisy moich znajomych obcokrajowców///
heh ,,,
,,,niekiedy osławione wielopokoleniową tradycją.
,,, będą na tym Blogu wszelakie przepisy
począwszy od parzenia kawy ,rozmaitych
zakąsek Hiszpanskich tzw, Tapas/ np, do piwa/
TAPAS do SAN MIGUELIKA/pychotka/ |
,,,po dania główne oraz ciastka i desery
,,, zdradze wam ciekawe ,,tricki kucharskie
i kenersko barmanskie jak zrobic np,
Cafe Art , jak udekorowac fantastycznie
prostą potrawe ,,,jak okazale
zrobic ciekawego dla oka i smaku
Drinka,,,,podane prze zemnie przepisy
wzbuda u nie jedej osoby zaskoczenie
i pozytywne emocje.
ZAPRASZAM ZATEM NA MOJEGO NOWEGO BLOGA
,,,jestem pewien ze będą to przepisy jedyne w swoim rodzaju , niepowtarzalne ,i oryginalne
a i po prostu łatwe zarazem i szybkie w przyrządzaniu ,,,,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz